dijous, 21 de febrer de 2013

No al tancament d'escoles públiques!

La Consellera Rigau tancarà set escoles públiques el proper curs. Us enllacem a l'article del diari EL PAÍS on es concreten algunes dades referents al tema.

Malauradament a la ciutat de Vilanova i la Geltrú ja coneixem aquesta situació des de que el curs passat es va anunciar la fusió entre l'escola Sant Jordi i la Pasífae. Dimarts passat el Departament va mantenir una reunió amb els dos equips directius i el curs vinent tot seguirà com aquest. L'escola Sant Jordi absorvirà la matrícula de P3 de la Pasífae per segon any consecutiu atorgant a les famílies d'aquesta, la puntuació com a germans al centre, però els claustres seguiran actuant de forma independent, un curs més. 

Per tant, l'escola Pasífae seguirà morint poc a poc, amb el desencís d'un projecte sense horitzó, i els dos centres mantindran l'incertesa de les dues comunitats per tal d'imaginar com s'efectuarà l'integració de l'alumnat d'un centre en l'altre sense que això distorsioni el dia a dia. Cal tenir en compte que algunes línies quedaran triplicades i fins i tot quadriplicades i que les obres d'ampliació de l'escola Sant Jordi encara estan per començar. 

Tot i que les dues escoles miren de coordinar-se metodològicament en previsió del traspàs de l'alumnat i professorat (una altra de les incògnites del procés), continuen planant sobre el procés un munt de dubtes i inconcrecions.

Des d'aquestes línies volem donar tot el nostre suport a l'escola Pasífae i Sant Jordi, i a totes les escoles que estant passant per processos similars, i denunciar el tancament i massificació d'escoles públiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada